Dette skjedde i natt

<p>Foto: Jil Yngland / NTB</p>
Foto: Jil Yngland / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Synkende smittetrend i Norge

Det var ved midnatt registrert 34.748 coronasmittede personer her i landet, en døgnøkning på 480, ifølge den foreløpige MSIS-oversikten. Ifølge VG er smittetrenden her i landet nå synkende.

– Det har blitt iverksatt en rekke smittebegrensende tiltak de siste ukene, både nasjonalt og i de største byene. Dette har åpenbart hatt effekt, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til avisa.

Lønnsenighet for Kystrederiene

Kystrederiene har kommet i havn i meklingen med Norsk Sjømannsforbund, Det Norske Maskinistforbund og Norsk Sjøoffisersforbund.

Enigheten kom i natt, opplyser Kystrederiene i en pressemelding. Resultatet er blant annet et generelt tillegg på 1,25 prosent med virkning fra 1. oktober i år.

Steinras stenger fylkesvei på Osterøy

Et steinras har tatt med seg fem-seks meter av fylkesvei 5418 ved Bruvik på Osterøy utenfor Bergen. Innbyggerne har i lengre tid bedt om en sikrere vei.

Meldingen om raset kom klokka 20.12 i går kveld. Veien ble dekket av store steiner og trær. Først visste ikke nødetatene om noen var tatt av raset, men de fant ingen tegn til dette. Natt til i dag er veien fortsatt stengt.

Brann på koronaavdeling

Minst fem pasienter er døde og 28 skadd i en brann på intensivavdelingen på et sykehus vest i India. De til sammen 33 pasientene var innlagt med coronasmitte.

I august døde åtte coronapasienter i en brann på et sykehus i Ahmedabad i samme delstat.

Kinesisk tiltak mot Australia

Kina innfører antidumpingtiltak mot australsk vin med virkning fra i morgen. Tiltaket er svar på omfattende skade som Kinas innenlandske vinindustri er blitt påført, opplyste myndighetene i natt. Australia varslet etterpå at landet skal forsvare vinindustrien ved å benytte alle mulige tiltak via Verdens handelsorganisasjon.

Kina har fra før truet Australia med økonomiske gjengjeldelsestiltak etter at Australia tok til orde for gransking av covid-19-utbruddet.

Personvernpolicy