Åtte av ti unge er fornøyd med foreldrene sine

Trondheim 20190629. Prinsesse Ingrid Alexandra sammen med sine foreldre kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit foran Nidarosdomen. 84 prosent av unge i Norge i dag er fornøyd med foreldrene sine.
Trondheim 20190629. Prinsesse Ingrid Alexandra sammen med sine foreldre kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit foran Nidarosdomen. 84 prosent av unge i Norge i dag er fornøyd med foreldrene sine. Foto: Kjartan Ovesen/nrk Pool / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

84 prosent av unge i Norge i dag er fornøyd med foreldrene sine, ifølge undersøkelse. Foreldre og unge er mye tettere i dag enn før, sier sosiolog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fremgår i en fersk undersøkelse gjennomført av Ungdata , skriver NRK.

I undersøkelsen svarer ti prosent at de er misfornøyde med foreldrene sine, mens 84 prosent er fornøyde. 92 prosent opplever at foreldrene er svært interessert i livene deres.

Generasjonskløften har blitt mindre gjennom årene, ifølge sosiolog Viggo Vestel, som har forsket på temaet. Han sier at kontakten mellom foreldre og unge er svært annerledes i dag i forhold til det den var for noen tiår siden.

– Sammenlignet med i dag var det svært lite unge og voksne delte med hverandre. Nå er det mer gjensidig kontroll. Det er enklere å få innblikk i hverandres verden, på godt og vondt, sier han.