Frp vil stanse byggestart for nytt regjeringskvartal

Y-blokka er revet for å gjøre plass til det nye regjeringskvartalet til en anslått kostnad på 36,5 milliarder kroner. Foto: Berit Roald / NTB
Y-blokka er revet for å gjøre plass til det nye regjeringskvartalet til en anslått kostnad på 36,5 milliarder kroner. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nye regjeringskvartalet kan komme til å koste opptil 36,5 milliarder kroner. Nå vil Frp be regjeringen finne billigere løsninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag legger Frp fram sitt alternative budsjett. Der foreslår de å kutte hele den foreslåtte bevilgningen fra regjeringen på 1,3 milliarder kroner til å starte byggingen av regjeringskvartalet.

– Vi mener regjeringen må komme tilbake til Stortinget med flere ulike alternativer og kostnadsbesparende tiltak, sier Sivert Bjørnstad (Frp) i finanskomiteen til Aftenposten.

Bjørnstad kaller det nye regjeringskvartalet et «råflott prestisjeprosjekt for regjeringen».

– Å bruke et sted mellom 30 og 40 milliarder kroner på offentlige kontorbygg i Oslo vitner om dårlig kostnadskontroll og stormannsgalskap, sier han.

Bjørnstad kaller det er uforståelig at der mulig å bruke like under 300.000 kroner per kvadratmeter i prosjektet og han peker på at det bygges nye sykehus både i Drammen og Stavanger for rundt 80.000 kroner per kvadratmeter

Det første av tre byggetrinn i det nye regjeringskvartalet skulle etter planen starte opp i 2020. Prosjektet er forventet å være ferdig i 2029.