NHO Reiseliv: – Kompensasjon under 80 prosent er uforsvarlig overfor reiselivet

Kristin Krohn Devold, direktør i NHO Reiseliv, mener de nye coronatiltakene setter reiselivet tilbake til samme situasjon som i mars. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Kristin Krohn Devold, direktør i NHO Reiseliv, mener de nye coronatiltakene setter reiselivet tilbake til samme situasjon som i mars. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NHO Reiseliv mener de nye coronatiltakene setter reiselivet tilbake til samme situasjon som i mars, og vil at kompensasjonsgraden må heves til 80 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, mener at nye retningslinjer for samlinger og anbefalinger om mindre sosial aktivitet vil ramme alt av restaurant og uteliv og hele hotellnæringen.

– De nye tiltakene fra regjeringen setter reiselivet tilbake til samme situasjon som i mars. Derfor må kompensasjonsgraden heves til 80 prosent som i vår, og utbetalingstaket for hver bedrift økes til 80 millioner kroner. I den situasjonen vi står i nå, er alt annet uforsvarlig. Det blir dessuten meningsløst med en momsøkning for reiselivet nå, sier reiselivsdirektøren.

Forrige uke økte regjeringen kompensasjonsgraden fra 50 til 60 prosent av faste kostnader.

En analyse gjennomført av NHO på oppdrag for NHO Reiseliv viser at reiselivet har tapt 46 milliarder kroner i perioden januar – september 2020 sammenlignet med samme periode i fjor.