Hadia Tajik slår tilbake mot kritikk av bokomslag

Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet. Denne måneden kom hun med boka «Frihet – En politisk og personlig historie».
Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet. Denne måneden kom hun med boka «Frihet – En politisk og personlig historie». Foto: Fredrik Hagen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hadia Tajik ble beskyldt for å ødelegge for seg selv med omslaget på sin nye bok «Frihet». Vrøvl fra ende til annen, svarer hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Stavanger Aftenblad mandag slår Tajik hardt tilbake mot kritikken.

«Påstanden om at forsidebildet mitt gjør det vanskeligere for andre unge kvinner å drive med politikk er, mildt sagt, vrøvl fra ende til annen», skriver hun.

Bakteppet er et mye omtalt debattinnlegg i samme avis fra Karoline Holmboe Høibo, fakultetsdirektør ved UiS. Hun spør om Tajiks omslagsfotografi er ment å lede tankene til «50 Shades of Grey» og hevder at bildebruken ødelegger både for Tajiks politiske budskap og for andre unge kvinners mulighet til å drive med politikk i framtida.

«Jeg hadde skjønt om anklagen kom fra en litt konservativ pakistansk mann», skriver Tajik i sitt svar.

Men ifølge henne krysser det over til å bli grovt når Høiby antyder at Tajik burde kledd seg annerledes sett i lys av metoosakene i Arbeiderpartiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Ærlig talt. Kjernen i problemet med seksuell trakassering er menn som misbruker makt, ikke hvordan kvinner kler seg.»

Tajik sammenligner videre bokomslaget med det kjente fotografiet av daværende statsminister Per Borten (Sp) i underbuksene hjemme på gården i 1969.

«Mye ble sagt om det bildet. Men ikke at han bød på kroppen sin i seksuell forstand.»