Sa Bertheussen møtte venninnen med en knyttneve

<p>Ingvil Smines Tybring-Gjedde og bistandsadvokat Hermann Skard under rettssaken mot Laila Anita Bertheussen i sal 250 i Oslo tingrett torsdag. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot blant annet Tybring-Gjedde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB</p><p></p><p></p>
Ingvil Smines Tybring-Gjedde og bistandsadvokat Hermann Skard under rettssaken mot Laila Anita Bertheussen i sal 250 i Oslo tingrett torsdag. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot blant annet Tybring-Gjedde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Bistandsadvokaten til Ingvil Smines Tybring-Gjedde sa i retten at Laila Anita Bertheussen møtte vennskap med knyttneve før han la ned krav om erstatning.

Etter at aktoratet i Bertheussen-saken hadde lagt ned påstand om to års fengsel, la bistandsadvokat Hermann Skard ned påstand om 5.000 kroner i erstatning til Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Kravet var kjent på forhånd, men Skard ga sin begrunnelse for kravet

Mens den tidligere samfunnssikkerhetsministeren satt ved siden av, gikk Skard gjennom forholdet mellom sin klient og Laila Bertheussen.

– Ingvil Smines Tybring-Gjedde viste empati, viste en sympati med Bertheussen. Hun prøvde å støtte og hjelpe henne i en vanskelig situasjon etter angrepene på huset hennes, sa Skard og løftet fram at Tybring-Gjedde inviterte Bertheussen hjem på middag, at hun åpent fortalte om sin sykmelding på grunn av teaterstykket «Ways of Seeing», og at hun inviterte henne inn i chattegruppen Hækaveh.

– All denne vennlighet, all denne empati ble altså møtt med en knyttneve, og det er skjerpende. Det er krenkende å oppføre seg på denne måten, sa Skard og la til at Bertheussen etter tiltalen sendte et trusselbrev som ekteparet mottok 5. februar i fjor.

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde er også fornærmet i saken, men har ikke fremmet noe erstatningskrav etter truslene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden