Frp vil skjerpe statsborger-krav for barn av IS-medlemmer

Sylvi Listhaug (Frp) leder partiets innvandringsutvalg, som mandag legger fram en rekke nye forslag til krav for å få permanent oppholdstillatelse og statsborgerskap i Norge.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Sylvi Listhaug (Frp) leder partiets innvandringsutvalg, som mandag legger fram en rekke nye forslag til krav for å få permanent oppholdstillatelse og statsborgerskap i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix

Sylvi Listhaug (Frp) vil gjøre det vanskeligere å få norsk statsborgerskap for barn av IS-medlemmer. Listhaug leder Frps innvandrerutvalg.

Innvandringsutvalget legger fram sitt arbeid søndag, dagen etter Frps landsmøte. Blant forslagene til utvalget er ti års botid, troskapsed og svært strenge språkkrav., skriver VG.

– Det er ikke et krav om at du må tilpasse deg det norske samfunnet for å bli norsk statsborger. Det må strammes kraftig inn, sier Listhaug.

Blant forslagene er at barn født i utlandet av en norsk mor eller far, må ha en fast tilknytning og samvær med den biologiske forelder som innehar norsk statsborgerskap.

Andre krav er blant annet 8 års midlertidig opphold før man kan få permanent opphold, krav om plettfri vandel, språkprøve på minimum C1- nivå, bestå prøve om norske og grunnleggende universelle verdier, innføre en troskapsed og krav om selvforsørgelse de siste fem årene (og ikke ha mottatt sosialhjelp).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden