Høie: Hets av smittede må ta slutt

<p>Helse- og omsorgsminister Bent Høie, under torsdagens pressekonferansen om coronasituasjonen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix</p>
Helse- og omsorgsminister Bent Høie, under torsdagens pressekonferansen om coronasituasjonen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mange av dem som har vært smittet i lokale utbrudd de siste ukene har blitt utsatt for hets. Dette må ta slutt, mener helseminister Bent Høie (H).

– Mange av dem som for eksempel er studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH), har blitt kalt egoister og det som verre er. Medlemmer av menigheten i Sarpsborg har blitt omtalt i ondskapsfulle ordelag. Dette må ta slutt, sa Høie under regjeringens pressekonferanse om coronasituasjonen torsdag.

Han understreker at det er mange som kan ha brutt smitterådene, og at alle kan være uheldige å bli smittet av coronaviruset.

– Neste gang kan viruset spre seg fra din skole eller arbeidsplass. Vi klarer ikke stoppe pandemien hver for oss, vi klarer bare å stoppe den sammen. Så vi må ikke hetse andre, vi må støtte hverandre, sier helseministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden