Koronasmittet mann satte seg rett på flyet til Qatar fra Gardermoen

Ingen ansatte i passkontrollen på Oslo lufthavn blir satt i karantene etter at en koronasmittet mann tok flyet til Doha onsdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ingen ansatte i passkontrollen på Oslo lufthavn blir satt i karantene etter at en koronasmittet mann tok flyet til Doha onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kort tid etter å ha fått beskjed om at han var smittet av korona, satte en mann fra Lillehammer seg på flyet til Qatar onsdag ettermiddag.

Mannen reiste fra Lillehammer til Gardermoen, og videre til Doha med Qatar Airways etter å ha fått påvist koronasmitte. Flyplassen og politiet ble varslet først etter at flyet var i lufta.

Politiet i Øst opplyser på Twitter at det er sendt varsel til Qatar om mannen, og at smitteverntiltak vil bli iverksatt der.

– Personen ble gjort kjent med testen og at han skulle i isolat før avreise, men har valgt å ignorere dette. Kan vente seg en anmeldelse fra kommuneoverlegen for brudd på smittevernlovgivningen, skriver politiet.

Operasjonssentralen i Øst politidistrikt opplyser til NTB at ingen politiansatte på Gardermoen vil bli satt i karantene etter mannens koronareise. De mener han ikke var i nær kontakt med passkontrollørene.

Politivakta på Dohas internasjonale flyplass sier til NTB at de ikke kan kommentere saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden