Coronasmittet rømte landet – anmeldes

<p>Den coronasmittede personen fløy ut av landet med Qatar Airways til tross for at personen fikk beskjed om å gå i isolasjon.</p>
Den coronasmittede personen fløy ut av landet med Qatar Airways til tross for at personen fikk beskjed om å gå i isolasjon.

En mann med bekreftet smitte skulle i isolasjon, men valgte i stedet å fly ut av landet.

Politiet melder onsdag kveld at de i ettermiddag mottok informasjon fra smitteteamet i Lillehammer om at de mistenkte at en person med bekreftet covid-19 ville reise ut av landet med fly.

Ifølge VG er det snakk om en mann i slutten av 40-årene.

Politiet melder på Twitter at undersøkelser har vist at personen har forlatt landet med Qatar Airways fra Oslo lufthavn. De flyr til Doha, der det også er korrespondanse videre ut i Asia, Afrika og Oceania. Qatar-flyet forlot Oslo lufthavn klokken 15:10 ifølge informasjon fra Avinors nettsider, og landet i Doha rundt kl. 21.00 norsk tid. Politiet fikk melding om tilfellet først klokken 16.19, da hadde flyet allerede forlatt norsk luftrom.

– Varslinger er utført og smitteverntiltak vil bli iverksatt ved ankomst. Personen ble gjort kjent med testen og at han skulle i isolat før avreise, men har valgt å ignorere dette, skriver operasjonsleder Terje Marstad for Øst Politidistrikt på Twitter.

Politiet bekrefter at mannen kan vente seg en anmeldelse fra kommuneoverlegen for brudd på smittevernloven.

Ifølge VG sier operasjonsleden at mannen vil bli satt i isolasjon ved ankomst Doha. Helsemyndighetene skal ha sporet opp personer mannen kan ha vært i nærheten av på veien fra Lillehammer til flyplassen.

– Akkurat nå er det ikke mye vi kan gjøre med dette. Det som er viktig er at flyselskap og flyplassen i Doha er orientert, og at det ble tatt nødvendige forholdsregler ombord på flyet, sier Marstad til NRK.

Torsdag melder Zahra Ahmed ved flyselskapets kommunikasjonsavdeling til ABC Nyheter at de ikke kan kommentere enkelthendelser, men sier følgende på generelt grunnlag:

«Sikkerheten, tryggheten og helsen til våre passasjerer og ansatte er vår høyeste prioritet. Qatar Aiways jobber tett med globale og nasjonale myndigheter for å implementere de siste rådene og retningslinjene rundt Covid-19 og opererer våre tjenester deretter».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden