Dette skjer i dag

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 12. august.

20 år siden Kursk sank

Onsdag er det 20 år siden den russiske atomubåten Kursk sank til bunns i Nordishavet i august 2000, etter en eksplosjon om bord. 118 mennesker omkom i ulykken. Det vil bli avholdt minneseremonier rundt om i Russland, blant annet i St. Petersburg.

Sverige med nye reiseråd

Den svenske regjeringen har varslet at den vil oppdatere sine reiseråd hver fjortende dag i sommer. Onsdag ventes dermed nye og oppdaterte reiseråd for svenskene.

Boasson Hagen og Kristoff i aksjon i Frankrike

Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff stiller i 1. etappe av etapperittet Critérium du Dauphiné i Frankrike onsdag. De skal sykle 218,5 kilometer fra Clermont-Ferrand til Saint-Christo-en-Jarez.

Kulturministeren åpner Oslo Jazzfestival

Onsdag går årets Oslo Jazzfestival av stabelen, og kulturminister Abid Q. Raja åpner ballet på Sentralen i Oslo. Årets festival er tilpasset koronatiltakene og skjer i en mer nedtonet utgave enn tidligere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden