Politiet i gang med avhør av mannskapet på Roald Amundsen

Ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten er koranasmittet ved kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten er koranasmittet ved kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I etterforskningen av Hurtigrutens håndtering av smitteutbruddet på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen er politiet nå i gang med å gjøre avhør.

– Troms politidistrikt er nå i gang med avhør av mannskap og andre personer tilknyttet Hurtigruten. Vi kan ikke kommentere innhold fra avhør da etterforskningen foreløpig er på et tidlig stadium, sier påtaleansvarlig Lisa-Mari Ellingsen i Troms politidistrikt i en pressemelding.

Det ble klart mandag at politiet har startet etterforskning av Hurtigruten for å avklare om foretaket eller personer om bord på fartøyet kan ha overtrådt bestemmelser i straffeloven om smittevern eller bestemmelser gitt i medhold av smittevernloven.

Politiet har tidligere opplyst at det er av særlig interesse å få avklart hvorvidt mannskap om bord på fartøyet, hadde grunn til å iverksette tiltak for å forhindre videre smitte av covid-19 ved anløp av Roald Amundsen til Tromsø havn fredag 31. juli.

Trygve Hegnar, eier av ABC Nyheter og Startsiden, er styreleder og eier fem prosent av Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden