Folk strømmet til Oslos spisesteder i finværet

Knallværet i hovedstaden har bidratt til å sende restauranter med koronabrukket rygg opp på fjorårsnivå, ifølge tall DNB har hentet ut for Dagens Næringsliv. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Knallværet i hovedstaden har bidratt til å sende restauranter med koronabrukket rygg opp på fjorårsnivå, ifølge tall DNB har hentet ut for Dagens Næringsliv. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Knallværet i hovedstaden har bidratt til å sende restauranter med koronabrukket rygg opp på fjorårsnivå, ifølge tall DNB har hentet ut for Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil i år er omsetningen for restaurantbransjen i hovedstaden 27 prosent lavere sammenlignet med i 2019, melder Dagens Næringsliv. Tallene for forrige uke, med temperaturer på 30-tallet, viser imidlertid en omsetning på nivå med i fjor.

– Smittefrykten er avtagende, sier kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv, som er fornøyd med oppsvinget og ser finvær som en kjærkommen gavepakke.

– Men man må huske på at denne etterlengtede oppturen kommer etter flere måneder med fravær av omsetning, sier Habberstad, som minner om at smitteverntiltak og gjenåpning har kostet mye, i tillegg til at mange ennå går for halv maskin.

Tall fra Brønnøysundregistrene viser at over 100 restauranter har gått konkurs siden nedstengningen av Norge. Flere er fremdeles i faresonen.

– En spørreundersøkelse vi nylig gjorde blant reiselivsbedriftene, som også inkluderer serveringssteder, viste at 40 prosent står i reell fare for å gå konkurs, sier Habberstad.