Redningsselskapet ber folk passe på hverandre for å unngå drukningsulykker

Finværet gjør at flere trekker mot vannet og drar ut på sjøen. Nå advarer Redningsselskapet om at det kan bety flere drukninger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Finværet gjør at flere trekker mot vannet og drar ut på sjøen. Nå advarer Redningsselskapet om at det kan bety flere drukninger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finværet gjør at flere trekker mot vannet og drar ut på sjøen. Nå advarer Redningsselskapet om at det kan bety flere drukninger.

– Vi har en spesiell sommer foran oss, med mange mennesker som skal feriere i Norge, sier Eigil Andersen i Redningsselskapet til VG.

I helgen var det flere drukningsulykker. Søndag druknet to eldre menn på henholdsvis Aure i Møre og Romsdal og på Hamnøya i Nordland. Lørdag druknet en 14 år gammel gutt Bømlo i Vestland.

Andersen ber folk om å passe på hverandre i sommer og være «litt nabokjerring langs og på vannet».

– For drukning er ikke som på film, det skjer i det stille. Så det handler om å være der sammen med hverandre. Og er du der alene, så spør om noen kan holde litt øye med deg når du bader. Hvis du blir sliten og har vært lenge ute i vannet, så kan du få kuldesjokk, og det kan skje fort, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært