Dette skjedde i natt

Foto: David Joles/Star Tribune/ AP/ NTB scanpix
Foto: David Joles/Star Tribune/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 29. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nasjonalgarden settes inn i Minneapolis og St. Paul

Guvernøren i Minnesota har erklært unntakstilstand og setter inn nasjonalgarden for å håndtere demonstrasjonene etter at en mann døde under en pågripelse.

Torsdag var det nye demonstrasjoner i sentrum av Minneapolis og nabobyen St. Paul, dagen etter at det oppsto voldsomme sammenstøt mellom politi og demonstranter, som satte fyr på biler og bygninger.

8.411 registrerte koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.411 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 10 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 28 tilfeller.

I alt 36 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var torsdag registrert 236 døde som følge av sykdommen.

Zuckerberg mener sosiale medier ikke bør vokte sannheten

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sier store sosiale medier-selskaper ikke bør opptre som portvoktere for det politiske ordskiftet på nett. Uttalelsen kommer etter at USAs president Donald Trump gjennom en presidentordre truer med å regulere sosiale medier og viser en klar forskjell på selskapene Facebook og Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var sistnevntes merking av to Trump-meldinger som villedende som førte til forargelse hos den amerikanske presidenten.

Storbritannia vurderer statsborgerskap til borgere i Hongkong

Den britiske regjeringen ser på muligheten for å gi 300.000 borgere i Hongkong britisk statsborgerskap, opplyser utenriksminister Dominic Raab i Storbritannia, ifølge avisen Financial Times.

Tilbudet kommer som en reaksjon på at Kina vil innføre en omstridt nasjonal sikkerhetslov i Hongkong og står ved lag til Kina trekker planene.

Flere evakuert etter brann i rekkehus i Florø

Et rekkehus i Florø måtte evakueres da det brant i tak og vegger i andre etasje natt til fredag. Brannen ble slukket, men to leiligheter er ubeboelige. Politiet fikk melding om brannen i rekkehuset i Florø i Kinn kommune klokka 2, der det brant i to leiligheter i 2. etasje.

Hele bygningen ble evakuert.