Likevel ikke brudd i E18-forhandlingene mellom Oslo og Viken – nytt møte 16. juni

E18 på Høvik i Bærum kommune. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
E18 på Høvik i Bærum kommune. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forhandlingene om den nye E18 fra Lysaker til Ramstadsletta i Bærum, en del av Oslopakke 3, gikk igjen i vranglås. Partene skal ha nytt møte 16. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdagens møte var det sjette forsøket på å bli enige om en ny, revidert Oslopakke 3-avtale etter forhandlingsbruddet i april.

– Vi har avtalt et nytt møte 16. juni, sier Anette Solli, gruppelder for Høyre i Viken, til NTB. Hun understreker at hun ikke har noen forhåpninger om at partene blir enige da heller.

– Sånn som det ser ut nå, er MDG og byrådet fast bestemt på å få utbyggingen av E18 ut av avtalen. Det er ikke vi med på, sier Solli.

Oslo og Viken har forhandlet om pakken siden januar. Nye takster og prioriteringsrekkefølgen for prosjekter har vært sentrale punkter. Forhandlingene har også handlet om hvorvidt man skal godta regjeringens bomringavtale.

Daværende samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ga grønt lys for utbyggingen av E18-strekningen på drøyt fire kilometer i desember. Men i april brøt hans etterfølger Hareide forhandlingene fra statens side fordi Oslo og Viken ikke greide å bli enige om regjeringens opplegg.