Serveringsbransjen i Oslo får honnør etter to uker med åpne kraner

Da kranene i Oslo var stengt, måtte man dra til Nesodden for å ta en utepils. Signalen pub på Nesoddtangen serverer derfor ekstra mange halvlitere i finværet til ølturister fra Oslo.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Da kranene i Oslo var stengt, måtte man dra til Nesodden for å ta en utepils. Signalen pub på Nesoddtangen serverer derfor ekstra mange halvlitere i finværet til ølturister fra Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Opphevingen av skjenkeforbudet i Oslo har gått greit og det er ikke grunnlag for å innføre ny skjenkestopp i Oslo, ifølge næringsbyråden.

Skjenkeforbudet som ble innført i kampen mot koronasmitten i Oslo ble opphevet 6. mai, men siden har kommunen fulgt nøye med. Fra 6. til 21. mai gjennomførte næringsetaten 392 skjenkekontroller, viser tall Aftenposten har fått innsyn i.

Åtte serveringssteder har brutt smittevernreglene og ett sted har mistet skjenkebevillingen. Resultatet er godt nok for Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap.

– Hovedbildet er veldig bra, og jeg vil gjerne gi honnør til bransjen for den måten de har håndtert gjenåpningen på. Det er ikke noe grunnlag for å innføre ny skjenkestopp, sier Evensen.

Skjenketiden i Oslo er inntil videre begrenset til klokken 23.30 og dørene må lukkes ved midnatt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært