Bergen-universitet i global klimaallianse

Artikkelen fortsetter under annonsen

Universitet i Bergen ble denne uken del av en global klimaallianse bestående av rundt 40 universiteter verden over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet til alliansen er å være en global kilde til forskningsbasert kunnskap og pålitelig kommunikasjon om klimaendringer, -påvirkninger og -tilpasning.

– Klimaalliansen er en betimelig innsats for å øke bevisstheten om klimaendringer – vår største utfordring. Globale kriser krever globale handlinger og løsninger, og Universitetet i Bergen er godt forberedt på å bidra innenfor sine satsingsområder klima- og energiomstilling, marin forskning og globale samfunnsutfordringer, sier direktør Tore Furevik for Bjerknessenteret for klimaforskning og professor ved UiB i en uttalelse på universitetets hjemmeside.

Det er alliansen International Universities Climate Alliance (IUCA) de har blitt en del av.

– Vi er stolte over å få bli med i en verdensomspennende klimaallianse, og tror at alliansen vil være i forsetet i den internasjonale debatten om klimaendringer. Som en del av alliansen ønsker vi å dele vårt engasjement med beslutningstakere og næringslivsledere som ønsker å anvende den nyeste forskningen for å få fart på ulike klimatiltak, sier rektor Dag Rune Olsen ved Universitet i Bergen til Uib.no.

Det var Forskning.no som først omtalte saken.