Utviklingspolitikken påvirkes av koronakrisen

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) sier koronapandemien får konsekvenser for norsk bistands- og utviklingspolitikk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) sier koronapandemien får konsekvenser for norsk bistands- og utviklingspolitikk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen varsler i revidert nasjonalbudsjett at den langsiktige bistanden kan måtte vike som følge av den pågående koronapandemien.

I det reviderte statsbudsjettet som ble presentert tirsdag, ble ikke det vedtatte målet om at én prosent av BNI skal gå til bistand endret. Men det varsles om at endringer kan komme.

– Verden er virkelig snudd på hodet. Det får konsekvenser for utviklingspolitikken. Helt åpenbart, sier utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) til Vårt Land.

Regjeringen peker på at covid-19 endrer rammene for norsk og internasjonal bistand og at det blir nødvendig å justere pengebruken deretter.

«Omprioriteringer mellom langsiktige mål» og «prioriteringer og håndtering av Covid-19 på kort og mellomlang sikt kan bli nødvendig», heter det i proposisjonen.

– Vi har ikke flyttet ­politikken, men må se helse­utviklingen i sammenheng med bistandspolitikken, sier Ulstein til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært