Datatilsynet gir varsel om pålegg til Folkehelseinstituttets smitteapp

<p>Folkehelseinstituttets app Smittestopp skal hjelpe myndighetene med smittesporing, men kan også brukes til å varsle brukeren om at han eller hun har vært i nærheten av noen som er smittet av coronaviruset. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix</p>
Folkehelseinstituttets app Smittestopp skal hjelpe myndighetene med smittesporing, men kan også brukes til å varsle brukeren om at han eller hun har vært i nærheten av noen som er smittet av coronaviruset. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Datatilsynet mener det er mangler ved FHIs behandlingsprotokoll og risiko- og sårbarhetsanalysen som er gjort før lanseringen av Smittestopp-appen. 

I behandlingsprotokollen er formålet med Smittestopp angitt som «digital smittesporing». Datatilsynet opplyser i en pressemelding at de mener dette ikke er presist nok.

– Appen har i realiteten flere formål slik som oppsporing og varsling om covid-19-smitte, overvåking av befolkningens bevegelser, analysearbeid og forskning. Dette skal fremgå av en protokoll, sier Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon.

Tilsynet mener også at Folkehelseinstituttet i risiko- og sårbarhetsanalysen ikke har dokumentert at de har gjort nødvendige vurderinger av sentrale deler av løsningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært