Flere innsatte forskanset seg i fengsel med høyt sikkerhetsnivå

<p>Mannskaper fra politiet og brann- og redningsetaten ved Sem fengsel i Tønsberg der sju-åtte innsatte forskanset seg på en avdeling. Foto: Per Annar Holm / NTB scanpix</p>
Mannskaper fra politiet og brann- og redningsetaten ved Sem fengsel i Tønsberg der sju-åtte innsatte forskanset seg på en avdeling. Foto: Per Annar Holm / NTB scanpix Foto: Per Annar Holm / NTB scanpix

Ingen kom til skade da sju innsatte væpnet med slagvåpen forskanset seg i Sem fengsel tirsdag ettermiddag.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 16 og rykket ut med flere patruljer.

– Vi har hatt en situasjon i fengselet der sju innsatte ikke ønsket å gå tilbake til cellene. Dette skal ha sammenheng med en rutineendring som ble varslet på lørdag, men trådte i kraft i dag. Vi klarte heldigvis å løse situasjonen uten personskader i samarbeid med politiet. Det er vi veldig fornøyd med, sier fengselsleder Robert Holmsen ved Sem fengsel til NTB.

– Besittelse av slagvåpen og tilgang til smørkniver

Rundt klokken 17.30 meldte politiet at situasjonen var under kontroll.

Ifølge operasjonsleder Øystein Eikedalen skal de forskansede innsatte ha vært i besittelse av slagvåpen og ha hatt tilgang til smørkniver, skriver Tønsbergs Blad.

Bakgrunnen for forskansningen skal ha vært misnøye over fengselets rutiner for de innsatte.

Høyt sikkerhetsnivå

– De skal ha vært misfornøyde med at de ikke fikk lov til å kjøpe personlige ting og ha med på cellene, sa Eikedalen til avisen.

Sem fengsel i Tønsberg er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå. Avdelingen det gjelder skal ha 13 innsatte. Hele fengselet har 62 plasser for menn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden