Lettet Tom Hagen ble kjørt til familiemedlem

Tom Hagen ble fredag sluppet fra varetekt, etter at Høyesterett ikke ga politiet medhold i anken. Her blir han kjørt ut av Oslo fengsel i bilen til sin forsvarer Svein Holden. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Tom Hagen ble fredag sluppet fra varetekt, etter at Høyesterett ikke ga politiet medhold i anken. Her blir han kjørt ut av Oslo fengsel i bilen til sin forsvarer Svein Holden. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det var en svært glad og lettet Tom Hagen som ble fraktet fra Oslo fengsel og til et familiemedlem etter løslatelsen fra varetekt fredag.

Det er Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, som forteller til VG hvordan klienten reagerte etter han var blitt sluppet ut av fengselet fredag ettermiddag.

– Han var veldig glad og gledet seg til å komme tilbake til familien sin. Det øvrige vi snakket som synes jeg vi skal holde mellom han og meg, sier Holden til avisen.

Politiet har opprettholdt siktelsen om drap eller medvirkning til drap på ektefellen Anne-Elisabeth Hagen, men Høyesterett forkastet fredag anken fra etterforskerne hvor de var uenige i lagmannsrettens konklusjon om at bevisene ikke er gode nok til å holde ham i varetekt.

Etter litt over en uke i varetekt ble Hagen løslatt fra Oslo fengsel klokka 17.30 fredag ettermiddag. Advokat Holden hentet ham innenfor porten i fengselet mens et stort pressekorps sto på utsiden.

– Vi kjørte ham til et familiemedlem og det var, utrolig nok, omstendighetene tatt i betraktning, en hyggelig tur. Han var lettet og glad, sier Holden videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært