Fra 15. juni åpnes dørene til treningssentrene

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Regjeringen legger opp til at landets treningssentre kan åpne 15. juni. – For sent, mener bransjen.

Regjeringen påla 12. mars alle treningssentre å stenge dørene under det pågående virusutbruddet.

Men 15. juni kan dørene igjen låses opp for de 1,2 millioner medlemmene ved norske treningssentre, så lenge helsemyndighetene og bransjen har kommet fram til forsvarlige smitteverntiltak.

Virke mener dette er for sent og vil ramme bransjen. I en pressemelding reagerer de sterkt på forskjellsbehandlingen til idretten hvor det åpnes for kontaktsport, trening i idrettshaller og svømming.

– For treningsbransjen er det svært skuffende at bransje etter bransje nå får åpne opp, mens treningsbransjen fremdeles må holde stengt, sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen.

– Treningsbransjen har utarbeidet en streng smittevernveileder som får ros av regjeringen, men bransjen får likevel ikke åpne, sier Kristensen.

I mars valgte 60.000 personer å avslutte sitt medlemskap til sitt treningssenter.

Ifølge Virkes medlemsundersøkelse vil 120 treningssentre gå konkurs i løpet av de neste fire ukene som følge av stengte dører. Rundt 10.000 ansatte er allerede permittert.

– Vi forutsetter at kompensasjonsordningen videreføres, i første omgang ut juni – og vi vil jobbe for ytterligere kompensasjon, sier Kristensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært