Uenighet om registrering av coronadødsfall i Narvik

Kommuneoverlegen i Narvik sier at et coronadødsfall i april ikke skyldtes corona. Fagsjefen ved UNN mener likevel at det skal registreres som et coronadødsfall.

27. april døde en eldre mann på sykehuset i Narvik. Dødsfallet ble meldt inn og registrert som fylkets første, og så langt eneste, coronarelaterte dødsfall. Men dette var en feilmelding, opplyser kommuneoverlegen i Narvik til NRK.

– Pasienten fikk en sykdom og ble innlagt på sykehus, han ble smittet av corona, ble frisk av corona og døde av sin opprinnelige sykdom. Da skal det ikke registreres som et corona-dødsfall, sier kommuneoverlege Per Thomas Hultstedt.

Medisinsk fagsjef Haakon Lindekleiv ved Universitetssykehuset Nord-Norge mener likevel at dødsfallet skal registreres som et coronadødsfall.

– Vi registrerer alle pasienter som dør, og som har fått påvist coronavirussykdom mens de har vært innlagt hos oss. Så lenge det ikke kan utelukkes at coronavirussykdom har påvirket sykdomsforløpet, skal vi registrere det. Vi kan av hensyn til taushetsplikten ikke gå inn på sykehistorien til enkeltpasienter, sier han til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært