En fra Vestland Høyre tar ikke gjenvalg til Stortinget

Statsminister Erna Solberg (H) vil fortsette som stortingspolitiker og har i likhet med fire av de fem andre som en innvalgt fra Vestland Høyre svart ja på spørsmålet om hun vil stille som nominert til neste års stortingsvalg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) vil fortsette som stortingspolitiker og har i likhet med fire av de fem andre som en innvalgt fra Vestland Høyre svart ja på spørsmålet om hun vil stille som nominert til neste års stortingsvalg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fem av seks Høyre-representanter fra Vestland Høyre vil ta gjenvalg i 2021. Frida Melvær fra Sogn og Fjordane vil derimot tilbake til lærerjobben.

Sogn og Fjordane fortsetter som eget valgdistrikt under neste valg selv om fylket er blitt en del av Vestland. Vestland Høyre hadde gitt frist til 1. mai for de sittende stortingsrepresentantene om å melde inn hvorvidt de ønsket å ta gjengvalg til neste års valg, skriver Bergens Tidende.

Av de seks representantene melder fem at de ønsker å fortsette. Bare Frida Melvær vil gi seg etter fire år på Stortinget. Der har hun har vært Sogn og Fjordanes eneste Høyre-representant. De øvrige representere Hordaland.

– Jeg har gått mange runder med meg selv, men nå er jeg 50 år og tenker det er et fint tidspunkt å komme seg tilbake til yrkeslivet, sier Melvær som til vanlig er lærer i Askvoll.

De fem som har sagt at de vil fortsette er statsminister Erna Solberg fra Bergen, Ove Trellevik fra Øygarden kommune, Peter Frølich fra Bergen, Tom-Christer Nilsen fra Askøy og Torill Eidsheim fra Alver.

Også Liv Kari Eskeland fra Stord sier også ja gjenvalg. Hun er i dag inne som fast vara for statsminister Erna Solberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært