Ingen nasjonal avklaring om 17. mai-gudstjenester

Coronasituasjonen har medført tomme kirkebenker og direktesendte gudstjenester på nett den siste tiden. Her fra en barnedåp i Grefsen kirke i Oslo palmesøndag. Kun presten og de nærmeste var til stede.
Coronasituasjonen har medført tomme kirkebenker og direktesendte gudstjenester på nett den siste tiden. Her fra en barnedåp i Grefsen kirke i Oslo palmesøndag. Kun presten og de nærmeste var til stede. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Den norske kirke jobber for å åpne kirkebyggene for gudstjenester igjen. Om 17. mai-gudstjenestene kan gjennomføres i kirkerommet gjenstår å se.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kirker har avlyst sine gudstjenester på 17. mai, men det er så langt ikke fattet noen nasjonal beslutning om gjennomføringen på nasjonaldagen.

– Men vi jobber på spreng med en bransjestandard som skal gjøre det forsvarlig å åpne kirkebyggene for gudstjenester igjen. Målet er å ha den klar i begynnelsen av mai, så skal den oversendes helsemyndighetene, sier pressekontakt Emil Engeset i Den norske kirke til NTB.

Den siste tiden har norske kirker sendt gudstjenester direkte på nett.