Oslo-brannvesenet vurderer totalforbud mot bål og grilling

I påsken er det mange som tar turen ut av Oslo og inn i skogene rundt, noe som har ført til enorm pågang blant annet på parkeringsplassene. Her fra Maridalen i Oslo skjærtorsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I påsken er det mange som tar turen ut av Oslo og inn i skogene rundt, noe som har ført til enorm pågang blant annet på parkeringsplassene. Her fra Maridalen i Oslo skjærtorsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er stor brannfare i Oslo-området, og mye pågang av turgåere i skogene rundt hovedstaden. Nå vurderer brannvesenet i Oslo totalforbud mot bål og grilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skogene rundt hovedstaden har de siste dagene opplevd en voldsom pågang av folk som søker ut av Oslogryta og inn i skog og mark.

15. april trer bålforbudet i kraft, men på grunn av veldig mange utrykninger og bekymringsmeldinger vurderer brannvesenet nå å fremskynde bålforbudet.

– Vi så skjærtorsdag at mange ikke greier å oppføre seg, og det er mange som ikke ser konsekvensene av sine handlinger , sier branninspektør Sigurd Folgerø Dalen til Dagsavisen.

Langfredag øker brannvesenet sin tilstedeværelse ved utsfartasårer i Oslomarka for å minne folk på å vise aktsomhet i forbindelse med smitteverntiltakene.

– Vi minner også om at brannbilene våre trenger minst tre meter fri bredde. Tenk litt hvordan du setter fra deg bilen dersom du skal ut i marka, lyder oppfordringen fra brannvesenet.