Bergen kommune vil varsle folk i større grupper

Dersom mange mennesker befinner seg på et definert geografisk område i Bergen, vil kommunen sende dem SMS og be dem spre seg som en del av et smitteverntiltak. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Dersom mange mennesker befinner seg på et definert geografisk område i Bergen, vil kommunen sende dem SMS og be dem spre seg som en del av et smitteverntiltak. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hvis mange mennesker samler seg innenfor et definert område utendørs, vil Bergen kommune sende dem SMS og be dem spre seg.

Kommunen har gått til anskaffelse av teknologi som gjør det mulig å telle simkort i mobiltelefoner i et definert område i byen.

Byrådsleder Roger Valhammer sa til NRK tidligere denne uken at han frykter mange vil trekke ut i finværet.

Overfor Bergens Tidende sier Valhammer at teknologien som er kjøpt inn i forbindelse med koronaepidemien, er den samme som ble brukt av kommunen under sykkel-VM.

Ett av formålene med simkorttellingen er å bryte opp store befolkningsansamlinger. Systemet gjør det også mulig å sende SMS til folk som kommer inn i Bergen kommune, der det informeres om smittevernanbefalinger.

– Vi har vurdert personvernet og mener det er ivaretatt. Dataene er det Telia og Telenor som sitter på. Vi får bare aggregerte data fra et nærmere definert område, og det må være en viss størrelse. Vi får ikke informasjon om noen og aner ikke hvem meldingene går ut til, sier Valhammer til BT.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært