Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 3. mars.

Virussituasjonen i Norge

Rederiet cruiseskipet Aida Aura har bedt om å få bli ved kai i Haugesund til det foreligger svar på prøvene fra to tyske passasjerer som er mistenkt smittet av koronavirus. Svarene er ventet tidlig tirsdag ettermiddag.

I mellomtiden er de gjeldende passasjerene satt i karantene på lugaren sin.

Supertirsdag i den amerikanske nominasjonskampen

Demokratene holder nominasjonsvalg i 14 delstater, deriblant i folkerike delstater som California og Texas. Senator Bernie Sanders leder foreløpig foran tidligere visepresident Joe Biden, men to av Bidens tidligere rivaler siden helgens valg i South Carolina trukket seg fra kampen.

Både Pete Buttigieg og Amy Klobuchar anbefaler nå sine velger om i stedet å stemme på Biden.

EUs topptrio til Hellas' grense mot Tyrkia

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen, EU-president Charles Michel og EU-parlamentets president David Sassoli skal møte den greske presidenten Kyriakos Mitsotakis.

De vil også besøke Hellas' grense mot Tyrkia, der tusenvis av flyktninger og migranter står på den tyrkiske siden av grensen.

Kongeparets besøk i Jordan fortsetter

Det norske kongeparets aller første besøk i Jordan fortsetter i dag, da med integrering og interreligiøs dialog som viktige tema, opplyser Slottet.

Kongeparets reise er det alle første statsbesøket til Midtøsten. Mandag ble de ønsket velkommen av kong Abdullah og dronning Rania. Besøket varer fram til onsdag. Med på turen er også utenriksministeren og næringsministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært