Fjelloverganger i Sør-Norge stengt på grunn av uvær

«Vi får mange tlf fra publikum om når fjellovergangene åpner i dag. På rv 7 Vidda melder mannskapet at de jobber med opprydning, vegen blir IKKE åpna før godt ut på ettermiddagen. På fv 50 vet de ikke før i 10-tiden når de kan begynne med opprydning, her er også gått større ras», melder Vegtrafikksentralen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
«Vi får mange tlf fra publikum om når fjellovergangene åpner i dag. På rv 7 Vidda melder mannskapet at de jobber med opprydning, vegen blir IKKE åpna før godt ut på ettermiddagen. På fv 50 vet de ikke før i 10-tiden når de kan begynne med opprydning, her er også gått større ras», melder Vegtrafikksentralen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere fjelloverganger i Sør-Norge er søndag stengt på grunn av ras og opprydningsarbeid, opplyser Veitrafikksentralen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er stengt på grunn av snøras, mens riksvei 7 over Hardangervidda er stengt grunnet opprydningsarbeid.

E134 over Haukelifjell var søndag formiddag også stengt grunnet opprydningsarbeid, men åpnet for kolonnekjøring søndag ettermiddag.

På riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli er det åpent for trafikk som normalt. Det var tidligere kolonnekjøring på strekningen.

Snø og kraftig vind har preget fjellet i Sør-Norge i helgen, og det var flere krevende redningsaksjoner lørdag.

Fem større leteaksjoner

Ifølge Meteorologisk institutt er imidlertid det dårlige været i ferd med å avta.

– Vinden minker, så det blir bedre forhold utover dagen, sier meteorolog Marianne Skolem Andersen til NRK.

Sent lørdag kveld pågikk det flere større leteaksjoner i Sør-Norge. Hovedredningssentralen ber folk ta hensyn til vær og vind.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis noen må ut, må de ha klær og utstyr for å overleve, sier redningsleder Steinar Vatne ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Bergens Tidende.

To menn savnet

To menn er savnet i Ullensvang i Hardanger i området mellom Heng og Nipa. Det blåser kraftig i fjellet, og sikten er dårlig. Mennene har gravd seg ned i snøen, opplyser Vest politidistrikt.

Mennene fikk tekniske problemer med snøscooteren de kjørte.

Redningsaksjonen er satt på vent inntil videre. Mannskapet venter på bedre vær, opplyser politiet til NRK.

Gravde seg ned i snøen

Ytterligere to menn er savnet ved Hamlagrø på Voss. Mennene har vært i kontakt med letemannskaper, men har måttet grave seg ned i snøen på grunn av vinden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytterligere to personer gikk seg fast i fjellet ved Brokke i Agder. Politiet, Røde Kors og redningshunder ble sendt ut for å lokalisere og hente dem ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Scooterpatrulje fra fjellredningsgruppen og Røde Kors har funnet de to personene. Den fraktes ned for undersøkelse av helsepersonell. Begge ved bevissthet, meldte politiet i Agder i 23-tiden.

Skigåere måtte hentes ut

Politiet i Sørøst opplyser at frivillige mannskaper har lokalisert en savnet skiløper ved Eiksetra i Lier ved hjelp av en beltedrevet ATV. Vedkommende ble meldt savnet like før klokken 19 lørdag kveld.

To skigåere ble hentet ut av redningsmannskaper rundt klokken 20 etter at de ikke klarte å ta seg ned til Fondsbu ved Bygdin i Jotunheimen i Innlandet.

Saken oppdateres