Fire evakuert og en til sykehus etter brann i Porsgrunn

En kvinne ble sendt til sykehus og fire personer ble evakuert da det begynte å brenne i et rekkehus med fire leiligheter i Porsgrunn natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ble varslet om brannen klokka 0.29 natt til lørdag. Brannen i Skaustadveien på Herøya skjedde i en leilighet i en rekke med fire rekkehus. Da brannvesenet kom fram, sto det åpne flammer ut av boligen som ligger midt i rekken.

– Det skal bo til sammen fire mennesker i boligene, og alle er gjort rede for. En person er sendt til sykehuset for sjekk etter å ha inhalert noe røyk, sa operasjonsleder Truls Fjeld i Sørøst politidistrikt til NTB.

En snau time senere opplyste operasjonslederen at det fortsatt brant godt, men at ilden ikke hadde spredt seg videre til de andre leilighetene.

Lørdag morgen sier politiets oppdragsleder Marius Fossvold til NRK at beboerne antakeligvis kan flytte tilbake i løpet av formiddagen.

Han legger til at brannskillene mellom leilighetene har holdt godt. Brannvesenet kom raskt til stedet og fikk kontroll over flammene.

Leiligheten der brannen startet, har fått så store skader at den er ubeboelig, opplyser politiet.

Brannvesenet har arbeidet på stedet gjennom natten og var ferdig med slukkingen klokka 6.40 lørdag morgen. Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy