Krise- og gisselforhandlertjeneste ut av Hagen-forsvinningen

Politiinspektør Tommy Brøske sier at det er ingen dramatikk i at politiets Krise- og gisselforhandlertjeneste (KGF) ikke lenger er involvert i Anne-Elisabeth Hagen-saken. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiinspektør Tommy Brøske sier at det er ingen dramatikk i at politiets Krise- og gisselforhandlertjeneste (KGF) ikke lenger er involvert i Anne-Elisabeth Hagen-saken. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiets Krise- og gisselforhandlertjeneste (KGF) er ikke lenger involvert i Anne-Elisabeth Hagen-saken. Årsaken er at det ikke er noen å forhandle med.

Krise- og gisselforhandlertjenesten (KGF), en del av de nasjonale bistandsressurser, og har spesialkompetanse i å forhandle i gisselsituasjoner og forholde seg til pårørende under press. Nå melder VG at KGF er ferdige som rådgivere for Tom Hagen og familien. De har bistått etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i 2018. Den påståtte motparten har ikke latt høre fra seg siden 8. juli i fjor.

– Det er ingen dramatikk i dette, men en naturlig konsekvens av at den antatte motparten over tid har vist manglende vilje til å gå inn i reelle forhandlinger, sier etterforskningsleder Tommy Brøske.

Familiens bistandsadvokat Svein Holden ønsker ikke å kommentere saken.

Anne-Elisabeth Hagen ble i januar registrert som drept i Kripos' drapsstatistikk, og saken etterforskes som uløst drap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært