Bergen: SAS-fly truffet av lyn tre ganger like etter avgang

flyovervåkningstjenesten Flightradar24 viser hvor langt SAS-flyet kom før pilotene valgte å avbryte flyvingen og returnere til Flesland.
flyovervåkningstjenesten Flightradar24 viser hvor langt SAS-flyet kom før pilotene valgte å avbryte flyvingen og returnere til Flesland. Foto: skjermdump/Flightradar24

Morgenflyet fra Bergen til Oslo kom aldri lengre enn til Knarvik, før det måtte snu.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergens Tidende melder om hendelsen, som blir bekreftet av informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

– Flyet måtte derfor snu og returnere til Flesland for å gjennomgå en teknisk sjekk. Det er rutine hver gang noe slikt skjer, sier Johansen til BT.

Ifølge flyovervåkningstjenesten Flightradar24 tok flyet av fra Bergen lufthavn Flesland mot nord klokken 08.25 og avbrøt flyvingen kort tid senere. Det landet ved samme flyplass klokken 08.40.

Flyet er fem år gammelt av typen Boeing 737-800 og det var 68 passasjerer om bord. Ifølge BT ble de booket om til neste fly mot Oslo. Det er uklart om flyet vil være i drift tirsdag. Det er opprinnelig satt opp på en flyving til Amsterdam fra Oslo tirsdag ettermiddag.

At fly blir truffet av lyn er ikke spesielt sjeldent.

– Det skjer flere hundre ganger i året. Noen ganger kan man høre det på innsiden av kabinen eller se lysglimt fra vinduet. Flyene er utstyrt med lynavledere for å håndtere lynnedslag, forklarer SAS-informasjonssjefen til BT.

Det var tirsdag dårlig vær i bergensområdet, der man venter ekstremværet Didrik skal ramme natt til onsdag.

Les også: Varsler ekstremvær grunnet høy vannstand

Personvernpolicy