Kvinne i Bergen tiltalt for falsk forklaring etter voldtektsanmeldelse

En kvinne må til våren møte i Bergen tingrett tiltalt for å ha løyet om en voldtekt. En mann ble pågrepet og siktet i saken, men ble løslatt etter noen timer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
En kvinne må til våren møte i Bergen tingrett tiltalt for å ha løyet om en voldtekt. En mann ble pågrepet og siktet i saken, men ble løslatt etter noen timer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 20-årene må i vår møte i Bergen tingrett tiltalt for å ha gitt uriktige opplysninger etter at hun anmeldte en voldtekt 16. desember 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den unge kvinnen forklarte at hun var blitt voldtatt tidligere samme dag på et soverom i en bolig i Åsane, skriver Bergens Tidende.

Ifølge tiltalen forklarte hun seg uriktig om det som skjedde. Hun informerte heller ikke at hun hadde slettet anrop og meldinger fra den angivelige gjerningsmannen på sin mobiltelefon, fremgår det av tiltalen.

En mann ble samme dag pågrepet og siktet for voldtekt, men ble løslatt etter få timer. Avisen skriver at kommunikasjon mellom han og kvinnen har blitt dokumentert gjennom anropslogger på hans mobiltelefon. Dette skal være anrop som var slettet fra kvinnens mobiltelefon.

Bergens Tidende skriver at de ikke har fått tak i kvinnens forsvarer Einar Råen. Det er derfor uvisst hvordan hun stiller seg til tiltalen.