Politiet utvider siktelsen mot politimann i Nordland

Siktelsen mot en politimann fra Nordland er utvidet fra å ha misbrukt sin stilling til seksuell omgang med flere kvinner, til å også gjelde voldtekt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Siktelsen mot en politimann fra Nordland er utvidet fra å ha misbrukt sin stilling til seksuell omgang med flere kvinner, til å også gjelde voldtekt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En politimann fra Nordland som fra før av er siktet for misbruk av sin stilling ved å ha hatt seksuell omgang med flere kvinner, er nå også siktet for voldtekt.

Politimannen i 30-årene ble for en uke siden suspendert fra sin stilling og varetektsfengslet fram til 23. desember.

– Vi har gjort videre etterforskningsskritt, og begjært mannen varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Siktelsen er utvidet til å også omfatte voldtekt etter straffelovens paragraf 291, opplyser advokat Halvor Hjelm-Hansen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Nord-Norge og Midt-Norge, til NTB.

Kvinnene i saken har blant annet forklart at de har oversendt bilder og skjermdumper til egne bekjente. Politiet har foretatt en rekke databeslag i saken.

Fredag ble mannen fremstilt for fengslingsforlengelse i Sør-Trøndelag tingrett. Hjelm-Hansen har fått opplyst at rettens kjennelse først kommer på mandag.

Fire fornærmede

Hjelm-Hansen sier at Spesialenheten har vært i kontakt med de fornærmede gjennom avhør.

– På bakgrunn av det som har kommet fram i avhørene, og andre opplysninger, har vi valgt å utvide siktelsen til å omfatte voldtekt sier han.

– Har noen av de fornærmede anmeldt politimannen for voldtekt?

– Det vil jeg verken bekrefte eller avkrefte. Voldtekt er uansett underlagt offentlig påtale, og opplysningene som angår voldtekt, vil derfor inngå som del av etterforskningsgrunnlaget i saken.

Alle de fornærmede i saken er kvinner.

– Så langt har vi fire fornærmede, men jeg kan ikke utelukke at det kan dukke opp flere underveis i etterforskningen, sier Hjelm-Hansen.

Stiller seg uforstående til siktelsen

Mannens forsvarer, advokat Tom Solberg, har tidligere sagt til VG at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

Politimannen sitter i varetekt i Trondheim.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden