Hit reiser nordmenn i jula

Mange nordmenn foretrekker strand fremfor snø i juleferien. Krabi i Thailand er blant nordmenns favorittreisemål i jula. Illustrasjonsfoto: Joakim Nilsson / NTB scanpix
Mange nordmenn foretrekker strand fremfor snø i juleferien. Krabi i Thailand er blant nordmenns favorittreisemål i jula. Illustrasjonsfoto: Joakim Nilsson / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For mange er jul ensbetydende med snø, juletre og ribbe. Men mange reiser utenlands i jula. Thailand og Kanariøyene troner øverst på nordmenns favorittreisemål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tall fra Virke planlegger 33 prosent av nordmenn å ta juleferie i år. Av disse oppgir 16 prosent at de skal tilbringe julen i utlandet – mange av dem i varmere strøk.

– Reiselysten er like stor som tidligere, samtidig som stadig flere av oss er opptatt av at reisene våre skal være så grønne og ansvarlige som mulig. Jula faller slik i år at alt ligger til rette for å kunne ta en lengre tur. Tar man noen ekstra fridager, kan man sitte igjen med to uker ferie, sier leder for Virke reise, Astrid Bergmål, til NTB.

For nordmenn som vil bytte ut snø med strand, er det Thailand og Kanariøyene som er de klare feriefavorittene. Reisemål som ligger like bak, er Sverige, Vietnam og Storbritannia.

Familietur til utlandet

Ifølge turoperatøren Ving er juletallene deres stabile, og de opplyser at de har om lag like mange reisende i årets juleferie som tidligere år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en overvekt av folk over 50 som reiser bort i julen, men vi ser samtidig at det også er flere barn, så sannsynligheten for at også mange storfamilier drar på tur sammen i jula, er stor. Jeg tror hovedårsaken til at mange reiser bort, er at de har fridager som de ønsker å benytte til en liten ferie og samtidig være sammen med venner og familie, opplyser informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til NTB.

Røhr-Staff tror at de som reiser utenlands i jula, har som tradisjon å reise tilbake til de samme stedene hvert år. Mange av deres reisende legger juleferien til Mauritius og Maldivene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Thailand skyter i været

Nesten halvparten av dem som skal reise med turoperatøren Apollo i jula, skal reise til Gran Canaria, ifølge informasjonsansvarlig Beatriz Rivera.

– Hos oss er Thailand for eksempel opp 48 prosent sammenlignet med fjoråret, mens Krabi i Thailand isolert sett har en økning på hele 65 prosent. Denne økningen så vi allerede tendenser til i fjor, men i år har den altså skutt i været. Thailand er definitivt populært, og det er ikke så overraskende, opplyser Rivera til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rivera trekker også fram Tenerife, Emiratene og Lanzarote som soleklare julefavoritter blant deres reisende.

30 prosent oppgir til Virke at de planlegger å reise til familie og venner i jula, og 93 prosent sier at de mener familie er det aller viktigste i jula.

– Uavhengig av hvor man velger å feire jula, er kvalitetstid med våre nærmeste viktig for oss i juleferien, understreker Bergmål.