Stortinget varslet om mulig kostnadssprekk for nye helikoptre

<p>For første gang har regjeringen formelt varslet Stortinget om at de nye redningshelikoptrene, AW101, kan bli dyrere enn antatt.</p><p></p>
For første gang har regjeringen formelt varslet Stortinget om at de nye redningshelikoptrene, AW101, kan bli dyrere enn antatt. Foto: NTB scanpix

For første gang har regjeringen formelt varslet Stortinget om at de nye redningshelikoptrene kan bli dyrere enn antatt.

Det skjedde 22. november i år, skriver Stavanger Aftenblad. Årsaken til at prisen for helikoptrene kan bli høyere enn kostnadsrammen på vel 14 milliarder kroner, er økte valutautgifter, opplyser Justisdepartementet.

– Foreløpige beregninger av utgiftene knyttet til valuta tilsier at de vil kunne bli høyere enn det som er lagt til grunn i kostnadsrammen, sier senior kommunikasjonsrådgiver Andreas Bjørklund i departementet til avisen.

Norge har besluttet å kjøpe 16 nye helikoptre av typen AW101, og disse skulle være operative innen 2020. Redningshelikoptrene er imidlertid kraftig forsinket, og i dag er bare fire av dem fysisk levert til Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden