Politiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms

Det ble tirsdag satt i gang en større redningsaksjon i Dyrøy i Troms etter melding om at personer kan ha gått gjennom isen. Det er så langt ikke gjort funn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er foreløpig ikke meldt om at noen er savnet, men ingen som har vært på vannet har heller meldt seg til politiet.

– Vi fikk melding fra en folk på land som har sett noen gå på skøyter, og som er usikker på om noen har gått gjennom isen, sier vakthavende redningsleder Finn-Tore Sortland på Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

HRS fikk melding om hendelsen klokken 17.17.

Bakgrunnen for søket er at flere beboere på stedet observerte lys på isen på Skøvatnet, som ligger på fastlandet på kommunegrensen mellom Dyrøy og Sørreisa. Politiet forteller til NTB at lyset skal ha opphørt brått, og at det er dårlig is på stedet.

Ikke gjort funn

Klokken 19.45 forteller operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til NTB at det ikke er gjort funn som tyder på at noen har havnet i vannet.

– Vi har gjort undersøkelser i vannet med dykkere, vi har brukt helikopter til søk, og har undersøkt spor og fulgt dem opp. Så langt er det ingenting som tyder på at noen har havnet i vannet, sier Meyer.

Han legger til at aksjonen fortsatt pågår, og at det fortsatt er noen spor som skal undersøkes.

– Det er snakk om spor som går i forskjellige retninger, så vi prøver å komme i kontakt med noen som har vært der. Det er jo bebyggelse og hytter rundt vannet.

15 centimeter is

Det har blant annet blitt benyttet et helikopter til å lyse opp området.

Politiet har også målt tykkelsen på isen i området der lysobservasjonen ble gjort til å være 15 centimeter.

– Så akkurat der er det relativt tykk is. Det er selvfølgelig steder der det er åpent, men det er ikke tegn til at noen har gått ut, forteller Meyer.

I tillegg til politi og brannvesen er det sendt både luftambulanser og frivillige fra Røde Kors til stedet. Forsvaret har også bidratt med å frakte dykkere til stedet i helikopter.

Personvernpolicy