Tåregass skal være årsaken til evakuering av hotell i Oslo

Et hotell i Oslo sentrum ble søndag kveld evakuert etter bruk av det som trolig var tåregass. Her er nødetatene på stedet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Et hotell i Oslo sentrum ble søndag kveld evakuert etter bruk av det som trolig var tåregass. Her er nødetatene på stedet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rundt 250 gjester ble evakuert fra Citybox hotell i Prinsens gate i Oslo søndag kveld etter at noen skal ha brukt tåregass i hotellets sjette etasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om det de først trodde var en gasslekkasje klokka 21.46 søndag kveld.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli sier til NTB at flere av hotellets gjester har opplyst å ha opplevd sterkt ubehag og symptomer som samsvarer med tåregass. Ingen personer er skadd.

– Det er ikke funnet noe, og vi har heller ingen mistenkte. Men vi er rimelig sikre på at det er brukt tåregass, sier Stokkli.

Rundt 250 gjester ble evakuert. I 23-tiden melder politiet at de kunne gå tilbake til hotellet etter at brannvesenet hadde luftet ut røyken. Trafikken utenfor hotellet går også som normalt igjen.

Politiet går ut ifra at den angivelige tåregassbruken er en villet handling.

– Det er en alvorlig hendelse. Tåregass medfører fare for andre, og vi ser på det som en villet handling, sier Stokkli, som opplyser at politiet er ferdig på stedet.

Personvernpolicy