Sju demonstranter løslatt av politiet

Video: Se de kraftige sammenstøtene mellom pro-tyrkere og pro-kurdiske demonstranter. 

Politiet har løslatt sju demonstranter som ble pågrepet eller innbrakt da pro- og antityrkiske demonstranter barket sammen i Oslo lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet måtte ty til tåregass for å få kontroll på de mange demonstrantene som gikk løs på hverandre i forbindelse med antityrkiske demonstrasjoner ved Tyrkias ambassade lørdag ettermiddag. Overfor NTB på stedet lørdag ettermiddag betegnet politiet bråket som krigslignende tilstander.

Sju personer ble pågrepet eller innbrakt i forbindelse med demonstrasjonene, men alle sju var natt til søndag dimittert av politiet.

– Alle er løslatt, men flere kan vente seg et oppgjør med politiet i etterkant av hendelsene, sier vaktleder på kriminalvakten Anders Bille Johnsrud i Oslo politidistrikt til NTB.

Ved 18.30-tiden lørdag kveld var demonstrasjonene avsluttet, men tidligere på dagen hadde opp mot 750 pro-kurdiske og pro-tyrkiske demonstranter møtt hverandre i forbindelse med markeringen på Frogner.

Situasjonen utartet og flyttet seg fra ambassadeområdet og opp til Solli plass i hovedstaden før mange gikk videre mot Karl Johan der konfrontasjonene fortsatte. Der oppsto det blant annet slåsskamp inne i en butikk, og politiet måtte ty til tåregass for å få kontroll. Ifølge politiet ble det også benyttet slagvåpen og slått mot kjøretøy.

To personer ble brakt til legevakten for sjekk i forbindelse med demonstrasjonene.

Personvernpolicy