Dette skjedde i natt

Foto: John Minchillo/AP/NTB scanpix
Foto: John Minchillo/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 16. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Biden forsvarte sønnen under TV-debatt

Tidligere visepresident Joe Biden sa under Demokratenes fjerde debatt natt til onsdag at Donald Trump er ute etter sønnen hans fordi presidenten vet at Biden kan «slå ham ned i støvlene».

Riksrettsprosessen mot Donald Trump var det første temaet mellom demokratene som kjemper om å bli partiets presidentkandidat til valget neste år.

Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria

I en uttalelse sier president Recep Tayyip Erdogan at han har sagt til USAs president Donald Trump at Tyrkia ikke kommer til å erklære våpenhvile nord i Syria.

Den tyrkiske presidenten har videre avvist å forhandle med den kurdiske YPG-militsen, som Tyrkia anser å være en terrororganisasjon.

Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg

Ingen skal ha kommet til skade etter at seks-sju personer måtte komme seg ut av et leilighetsbygg i Asker natt til onsdag på grunn av en kjellerbrann.

Politiet i Oslo sier til NTB at meldingen om brannen på Askerjordet i Akershus kom til dem via brannvesenet klokka 2.05. Beboerne ble sjekket av helsepersonell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina ber USA slutte å blande seg

Kina ber USA ikke blande seg i deres interne forhold etter at Representantenes hus vedtok lovforslag som støtter demonstrantene i Hongkong.

Talsperson for Kinas utenriksdepartement Geng Shuang sier i en uttalelse onsdag at de blant annet tar avstand fra vedtaket «Hongkong Human Rights and Democracy Act».

Pence vil ikke gi fra seg dokumenter

I et brev sier USAs visepresident Mike Pence at han ikke vil gi ut dokumenter til Representantenes hus i forbindelse med riksrettsprosessen mot president Donald Trump.

Begrunnelsen som gis er den samme som advokatene til Trump har gitt: Representantenes hus har ikke hatt en formell avstemning om å starte en riksrettsprosess.