Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene 15. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Bokmessen i Frankfurt – Norge er hovedland

Åpningsseremonien for årets bokmesse i Frankfurt holdes. Norge er hovedland under årets messe og statsminister Erna Solberg (H) og kronprinsesse Mette-Marit deltar på åpningsseremonien sammen med flere norske forfattere.

Kronprinsparet har allerede vært flere dager i Tyskland og kjørt et eget litteraturtog til Frankfurt i anledning bokmessen.

Solberg møter Merkel

I forkant av at statsminister Erna Solberg (H) deltar under åpningen av bokmessen i Frankfurt, møter hun Tysklands regjeringssjef Angela Merkel til politiske samtaler i Berlin.

Bilaterale og internasjonale saker står på dagsorden.

Trontaledebatt og brexit-oppdatering

Mens britiske folkevalgte fortsetter trontaledebatten i London, skal EUs brexit-forhandler Michel Barnier oppdatere ministre fra de 27 andre medlemsstatene om framgangen i forhandlingene i Luxembourg.

EU vurderer å holde et toppmøte for å få landet en utmeldingsavtale med Storbritannia, melder BBC natt til tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapport om verdensøkonomien

IMF publiserer en oppdatert rapport om verdensøkonomien. Tidligere har IMF anslått at verdensøkonomien ville vokse med 3,2 prosent i år og 3,5 prosent i 2020. Nå er anslagene nedjustert på grunn av de mange handelskonfliktene i verden.

– Verdensøkonomien er nå i en synkronisert tilbakegang, sa, sa den nye IMF-sjefen Kristalina Georgieva tidligere i oktober.

Riksrettsgransking fortsetter mot Trump

Kongresskomiteene som leder granskingen mot president Donald Trump, har gitt forsvarsdepartementet og Det hvite hus' budsjettkontor frist til i dag med å overlevere dokumenter om den ukrainske militærhjelpen som ble holdt tilbake.

Samtidig utløper fristen for Trumps advokat Rudy Giuliani til å levere dokumenter relatert til riksrettsprosessen mot presidenten.

Demokratenes presidentkandidater i ny debatt

Den fjerde TV-sendte debatten mellom Demokratenes mulige presidentkandidater. CNN og The New York Times er vertskap for debatten i delstaten Ohio som starter omtrent kl. 2 natt til onsdag norsk tid.

Hele 12 av de gjenværende 19 kandidatene vil stille på debatten.