SV anklager Ropstad for moralisme i familiepolitikken

Freddy Øvstegård (SV) er misfornøyd med barne- og familiedepartementets prioriteringer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Freddy Øvstegård (SV) er misfornøyd med barne- og familiedepartementets prioriteringer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

SVs Freddy André Øvstegård mener familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) prioriterer tiltak for å forhindre samlivsbrudd foran tiltak for utsatte barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I budsjettforslaget for 2020 foreslår Ropstad å flytte 17 millioner kroner fra tilskuddsordningen ment for foreldrestøttende tiltak, som inkluderer det å forhindre omsorgssvikt og overgrep.

Pengene skal heller brukes på Ropstads samlivssatsing, en satsing som har sett en økning på 50 prosent fra i år, og 73 prosent fra 2018, skriver Dagsavisen.

– Jeg mener Ropstad legger en klam og moraliserende hånd over familiene. Før var det barnet som var i sentrum, nå skal det heller rapporteres på hvor mange skilsmisser som forhindres, sier Øvstegård, som sitter i familie- og kulturkomiteen for SV.

KrF-nestleder Olaug Bollestad kaller kritikken fra Øvstegård for merkelig. Hun peker på at potten til foreldrestøttende tiltak i kommunene er på samme nivå som i 2018.

– For to år siden var SV fornøyd med den potten og foreslo ikke å øke den, så det er vanskelig å forstå at det skal være veldig dramatisk, skriver Bollestad i en epost.