Bilbranner i Oslo – politiet mistenker ildspåsettelse

Brannvesenet har slukket branner i to biler på Rødtvet i Oslo. Politiet mistenker at brannene er påsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen i Kakkelovnskroken klokken 23.00 tirsdag kveld.

Ifølge politiet var det full fyr i bilene da brannvesenet ankom, men ved midnatt er brannene slukket. Bilene taues slik at politiet kan utføre tekniske undersøkelser. Ingen er pågrepet eller mistenkt i så langt i saken.

– Ifølge vitner er det sett en person som har kastet noe mot bilene og kjørt fra stedet i en bil. Vi mistenker derfor at brannen er påsatt. Vi har fått vage beskrivelser av både personen og bilen, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Tirsdagens branner er trolig de første som rammer parkerte biler i Oslo denne måneden. I september brant totalt ti parkerte biler i hovedstaden. Fra starten av 2017 til 1. april i år har det vært 123 bilbranner i Oslo som politiet tror kan være påsatt.

Personvernpolicy