Mann dømt for å ha voldtatt kvinne på cruiseskip

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 40-årene fra Bergen er dømt til tre års fengsel for å ha voldtatt en amerikansk kvinne på et cruiseskip i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontakten mellom de to involverte fant sted på cruiseskipet «Norwegian Epic», som var i internasjonalt farvann på vei fra Italia til Frankrike, skriver Bergens Tidende.

De to kjente hverandre ikke fra før, men møttes i en bar på skipet. Kvinnen skal ha våknet halvnaken på øvre dekk om natten, og hun kontaktet mannskapet og sa hun mistenkte at hun var utsatt for et seksuelt overgrep.

En overvåkingsvideo har vært sentral i saken. Retten fastholder at kvinnen sov og at hun var ute av stand til å motsette seg mannen. Han unyttet ifølge retten henne grovt, blant annet ved utføring av samleie.

«Mens fornærmede satt sovende i sofakroken med hodet og kroppen vendt vekk fra tiltalte, startet han å berøre og stryke på henne», heter det i dommen fra Bergen tingrett.

Mannen, som ble pågrepet av fransk politi og så varetektsfengslet i Bergen, nekter straffskyld.

– Han anker fordi han er uenig i at det har funnet sted noen voldtekt, skriver forsvareren i en SMS til Bergens Tidende.

Mannen er også dømt til å betale henne 150.000 kroner i oppreisningserstatning.