Rødgrønt flertall i Oslo krymper på ny måling

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) må se at forspranget til de rødgrønne i Oslo krymper på nyeste måling fra TV 2. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) må se at forspranget til de rødgrønne i Oslo krymper på nyeste måling fra TV 2. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venstre øker mest, mens Rødt går mest tilbake på siste Oslo-måling for TV 2. Høyre mangler bare 140 stemmer på å kapre et SV-mandat i hovedstaden.

Venstre har slitt så langt i valgkampen, men får en liten opptur med en oppslutning på 5,9 prosent i Oslo, en fremgang på 1,4 prosentpoeng siden TV 2-målingen som ble publisert onsdag.

Høyres oppslutning øker med 0,3 prosentpoeng til 24,1 prosent, mens Frp øker med 0,6 prosentpoeng til 4,9 prosent. KrF øker med 0,6 prosentpoeng til 2,0 prosent.

Arbeiderpartiet er det eneste partiet på venstresiden som får framgang på målingen. De øker oppslutningen med 0,8 prosentpoeng til 22,8 prosent, men vil fortsatt gjøre sitt dårligste valg noensinne i Oslo hvis dette blir valgresultatet.

Rødt går tilbake med hele 2,2 prosentpoeng fra onsdag og får en oppslutning på 8,5 prosent, mens SV går tilbake med 0,9 prosentpoeng til 9,2 prosents oppslutning. Miljøpartiet De Grønne får 14 prosents oppslutning, tilbake med 0,4 prosentpoeng, men det er fortsatt en framgang på 5.9 prosent fra valget i 2015.

Det røde flertallet for byrådet (Ap, SV og MDG) og Rødt får 32 representanter, én mindre enn på målingen onsdag. Det kreves 30 representanter for å ha flertall i bystyret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært