100 millioner til opprusting av viktige eksportveier

Statsminister Erna Solberg sammen ordførerkandidat i Bodø Lars Vestnes (H) og Jon Georg Dale på Mind-senteret i Bodø.
Statsminister Erna Solberg sammen ordførerkandidat i Bodø Lars Vestnes (H) og Jon Georg Dale på Mind-senteret i Bodø. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Regjeringen setter av 100 millioner kroner for å ruste opp viktige fylkeskommunale veier slik at laks og andre eksportartikler kommer raskere fram.

Det varslet statsminister Erna Solberg (H) og samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) under et besøk i Bodø mandag ettermiddag.

– Vi har vært opptatt av hvordan staten kan bidra til å ruste opp viktige fylkeskommunale eksportveier. Det vi har konkludert med, er å innføre en ny tilskuddsordning for viktige næringsveier på 100 millioner kroner i neste års budsjett, sier Solberg.

– Vi har sagt mange ganger at ingen har det så travelt som død laks. De skal til markedet på rekordtid, og det vi har sett, at det har vært for dårlig sammenheng mellom det statlige veinettet, som har vært enormt mye utbygd de siste årene, og de fylkeskommunale veiene, sier Dale.

– Ved å innføre en tilskuddsordning der vi betaler litt av regningen, og fylket tar sitt, så håper vi at vi skal løfte de viktige næringsveiene opp i køen. Og vi vet at spesielt i distriktene, der mye av verdiskapningen skjer, er det avgjørende, sier Dale.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært