Søker flere gjerningspersoner etter vold i Horten

Politiet ser det som sannsynlig at mer enn én gjerningsperson står bak den grove voldsepisoden i Horten sentrum natt til lørdag. Tre unge menn ble funnet utenfor denne bygården i Storgata i Horten natt til lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet ser det som sannsynlig at mer enn én gjerningsperson står bak den grove voldsepisoden i Horten sentrum natt til lørdag. Tre unge menn ble funnet utenfor denne bygården i Storgata i Horten natt til lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet antar at flere enn én gjerningsperson sto bak den grove voldsepisoden i Horten sentrum natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Slik situasjonen er nå, så tenker vi at det er flere gjerningspersoner som står bak dette, sa politiadvokat Pernille Norendal i Sørøst politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Mandag formiddag var fortsatt ingen mistenkt eller pågrepet etter at tre menn i slutten av tenårene ble funnet skadd utenfor en bygård i Storgata i byen.

Nødetatene ble varslet om de skadde mennene i 5-tiden lørdag morgen. De lå da på fortauet utenfor gården.

Politiet avklarer om hendelsen har funnet sted både inne i og utenfor en leilighet i bygningen. Det skal ikke ha vært brukt noen form for våpen.

Ikke kjenninger

De skadde er ikke kjenninger av politiet fra før og knyttes ikke til noe bestemt miljø.

Tilstanden til den ene som ble fløyet til Ullevål sykehus, er fortsatt kritisk. Tilstanden til den andre som ble brakt dit, var først alvorlig, men har nå bedret seg.

Både denne mannen og den tredje skadde, som kom forholdsvis fysisk uskadd fra hendelsen og ble kjørt til sykehus i Tønsberg, er avhørt.

Ønsker tips

Siden lørdag morgen har politiet arbeidet med å gjennomgå overvåkingskameraer i området, men det har foreløpig ikke gitt dem noen gode spor.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med personer som har befunnet seg i Horten sentrum ved 5-tiden lørdag morgen, eller som har observert annet som kan ha interesse for etterforskningen, sier Norendal.