Sergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse

Dronning Sonja roste finalistene under Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og takket for de flotte opptredenene. Her under avslutningen av utstillingen «Dronningmøter» på Det kongelige slott tidligere denne uken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Dronning Sonja roste finalistene under Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og takket for de flotte opptredenene. Her under avslutningen av utstillingen «Dronningmøter» på Det kongelige slott tidligere denne uken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den 27 år gamle barytonen Sergej Kajdalov fra Russland vant fredag kveld Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

Kajdalov konkurrerte ut fem andre finalister på Operaens scene fredag og vant 500.000 kroner.

Bak ham kom baryton Stefan Astakhov (21) fra Tyskland, etterfulgt av baryton Adam Kutny (27) fra Polen på tredjeplass.

Det var dronningen selv som delte ut prisene.

– Jeg vil takke finalistene. Jeg er full av beundring for den fantastiske opplevelsen dere har gitt oss i kveld, og jeg er ganske sikker på at publikum er like begeistret. Dere har rørt oss dypt. La meg takke alle og enhver for de flotte opptredenene deres, og ikke minst Operaorkesteret, sa dronning Sonja fra scenen.

Hun ga også Kajdalov et originalt kunstverk signert dronningen selv.

Ingen av de norske deltakerne nådde finalen i år, men mezzosopranen Astrid Nordstad fra Trondheim nådde semifinalen. Hun får Ingrid Bjoners Stipend på 100.000 kroner, som konkurransens beste norske deltaker.

Konkurransen arrangeres annethvert år og fant sted for femtende gang i år. Deltakerne er hovedsakelig nyutdannede sangere i starten på en karriere innenfor opera og klassisk musikk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært