Stor seersvikt for NRKs «Sommeråpent»

Aldri har seertallene til NRKs «Sommeråpent» vært så lave. Tallene viser også en høy gjennomsnittsalder på seerne, hvor hele 47 prosent er i alderen 65 til 79 år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Aldri har seertallene til NRKs «Sommeråpent» vært så lave. Tallene viser også en høy gjennomsnittsalder på seerne, hvor hele 47 prosent er i alderen 65 til 79 år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NRKs « Sommeråpent» har mistet nesten halvparten av sine seere på fire år, viser tall fra statskanalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under toppåret 2015 hadde programmet gjennomsnittlig 584.000 seere, mens tallet i år er 298.000, skriver bransjenettstedet Kampanje. I fjor var tallet 346.000.

Programmet har også tapt markedsandeler, fra 43 prosent i fjor til 38 prosent i dag.

– Jeg tenker at det er naturlig at tallene går ned fordi folk ser mindre lineær-tv. Vi synes at dette er et helt ålreit sommertilbud og har is i magen. Det er viktig og gøy å lage « Sommeråpent», sier administrasjonssjef Åse Eline Nilsen i NRK Underholdning.

Les også : Én av tre er imot NRK-skatt

Medieanalytiker Maren Eline Fossan i NRK trekker også fram den generelle nedgangen i lineær-tv som en årsak, i tillegg til at « Sommeråpent» i fjor satset større med «Monsen minutt for minutt».

I fjor kostet det 20,3 millioner å produsere « Sommeråpent» som gikk over fire uker.

I år er prislappen 18 millioner for programmet som går over seks uker.